A magyar csapat ugyan szétlövés után 3-2-re kikapott az olaszoktól, de így is megszerezte a harmadik helyet a füsseni divízió I/A világbajnokságon.

Gratulálunk játékosainknak, Faggyas Lillának és Gengeliczky Dorkának, akik a magyar csapatban a siker részesei voltak! Szép volt lányok!

Az már a mieink mérkőzése előtt eldőlt, hogy az olaszok nem eshetnek ki, ugyanis a csütörtöki első találkozón a franciák legyőzték Dániát, így az északi csapat egy pontot szerezve búcsúzott. A divízió I/B-ből Norvégia jutott fel, és az is kiderült korábban, hogy az A csoportból Szlovákia esett ki, mindössze egy szezon után, vagyis jövőre ellenfél lesz.

A meccs nem indult jól, két perc sem telt el, amikor az olaszok megszerezték a vezetést Mair révén (0-1). A mieink helyzetét nehezítette, hogy két perccel később Strobl Lara kapott kiállítást. A fórban az olaszok többször veszélyeztettek, de Tóth Zsófia jól védett. A kiegészülés után jött a magyarok legveszélyesebb helyzete, Szamosfalvi Petra kapu mögül visszatett passzát Horváth Imola lőtte rá, de a korong mellé perdült. Az ellenfél még egyszer támadhatott előnyben, de ezt is sikerült kivédekezni. Az utolsó perceket megnyomta a magyar csapat, Pázmándi Zsófia kemény lövéssel tesztelte a kapust, de Fedel ekkor, és a többi kísérletnél is védeni tudott. Seregély Míra még az utolsó másodpercben is egyenlíthetett volna, de a korong nem jutott túl a kapuson.

A második harmadot még nagyobb elánnal kezdték a mieink, és ez a nyomás csak fokozódott, amikor három és fél perc után emberelőnybe kerültek. Nem sokkal később újabb olasz kiállítás következett, és ezt villámgyorsan sikerült gólra váltani, így a 27. percben Kreisz Emma egyenlített közelről (1-1). Az olaszok is felpörgették a játékukat, egyre keményebbé váltak, de a magyarok is felvették a kesztyűt. Oda-vissza hoki alakult ki, nagy csatával. A büntetések sem maradtak el, sorozatban hármat Bedő Botond csapata kapott, 22 másodpercig kettős fórban is kellett védekeznie, de sikerült átvészelni ezt. Aztán a harmad utolsó percei ismét a magyarokról szóltak, Faggyas Lilla és Fecske Maja is távolról veszélyeztetett, de közel járt a gólhoz Seregély, majd Horváth perdítése is.

Az utolsó játékrész is magyar lehetőségekkel indult, de nem sikerült begyötörni a vezetést jelentő találatot. Az olaszok is felbátorodtak, majd a 47. percben emberelőnybe kerültek. Már úgy tűnt, okosan sikerül kivédekezni a hátrányt, de 12 másodperccel a lejárta előtt egy távoli lövés becsapta Tóthot, így ismét az ellenfél állt jobban (1-2). Szerencsére nem sokáig. A magyar csapat szinte rögtön fórba került, és ebből be is talált: az első próbálkozás még kijött a vasról, de Horváth az ismétlést közelről gólra váltotta (2-2).

A magyar lányok kézben tartották a meccset, több helyzetet alakítottak ki. A hajrában az ellenfél kapott nagy esélyt, mert újra emberelőnybe került Seregély Míra büntetése révén. Sőt, az 58. percben mindkét csapat megfogyatkozott, miután Caumo és Kreisz akadt össze. Az olaszt bottal akasztásért szankcionálták, míg a magyar csapatkapitány véglegest kapott. Így egy ideig négy a három ellen folyt a játék, de Tóth bravúrjaival és a jó blokkokkal sikerült megúszni a periódust, egyszer pedig a vas volt velünk. A magyar kapusnak még négy másodperccel a vége előtt is nagyot kellett védenie, hogy ne változzon az állás.

A döntetlennel már biztossá vált, hogy a magyar válogatott szerzi meg a bronzérmet.

A ráadásban az olaszok kaptak még egy emberelőnyt, de nem tudtak vele élni, így szétlövés döntött, immár harmadszor. A mieink közül Horváth Imola talált be, míg az ellenféltől hárman is, így a plusz pont az olaszoké lett.

A meccs legjobb magyar játékosa Horváth Imola lett. A világbajnokság legjobb magyarjának Tóth Zsófiát választották.

Forrás és fotó:  jegkorongszovetseg.hu